Werkwijze

E-health/ online therapie

E-health/online therapie is een online behandeling, via een beveiligde verbinding, door middel van beeldbellen. Hiervoor heb je een computer, smartphone of tablet nodig met een camera, speakers en een microfoon (een koptelefoon met microfoon wordt aanbevolen). Tevens heb je een goede internetverbinding nodig. 

Voordelen van online therapie:

  • vindt plaats vanuit je veilige, vertrouwde omgeving
  • de kans op overdraagbaarheid van virussen, bacteriën of andere ziektekiemen is nihil
  • ideaal voor mensen met een energetische of andere lichamelijke/geestelijke beperkingen
  • mensen blijken online meer open te zijn
  • grote bereikbaarheid
  • de behandeling is niet gebonden aan een plaats
  • relatief lagere behandeltarieven
kid, notebook, computer
coffee, cup, drink

De kennismaking​

Via het aanmeldformulier, kan je aangeven dat je een kennismakingsgesprek wenst. Maar je kan uiteraard ook ervoor kiezen om WelPsy direct te beleven. Mocht ik niet opnemen, dan is de kans groot dat ik in een sessie zit. Spreek in dat geval duidelijk je naam en telefoonnummer in en ik bel je dan z.s.m. (dezelfde dag) terug. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we samen je huidige situatie en wat je hulpvraag/-vragen en wensen zijn. Ik probeer tijdens het gesprek zo goed mogelijk in te schatten of ik de juiste therapeut ben voor jouw specifieke situatie. Is dat niet het geval, dan zal ik je adviseren waar je het beste terecht kunt. Ben je wel bij mij aan het juiste adres, dan maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Het intakegesprek en de stappen

Tijdens het uitgebreide intakegesprek gaan wij dieper in op je hulpvraag/-vragenhistorie en wat je wilt bereiken. Daarna kijken we naar welk traject (preventie/coachingcounseling/psychosociale therapie en/of orthomoleculair therapie) daar het beste bij past. We sluiten de intakefase af met het aangaan van een (behandel)overeenkomst.

Stap 1   Inventarisatie van de klachten (een zorgvuldig en uitgebreide inventarisatie van alle klachten).

Stap 2   Inventarisatie van de fysiologische stressoren (d.m.v. een anamnese, vragenlijsten, tests en/of aanvullende laboratoriumonderzoek*)

Fysiologische stress kan ontstaan door virale of bacteriële infecties, voedselallergieën of intoleranties, insulineresistentie, veelvuldig gebruik van NSAID medicatie zoals ibuprofen, diclofenac, naproxen,  schimmels, toxische belasting, maagzuurremmers, antibiotica, voeding (soort, hoeveelheden, tijdstip, etc), te weinig of juist te veel lichaamsbeweging, vrije radicalenvorming (oxidatieve stress), stress, laaggradige ontstekingen, etc.

Ook de levensstijl van de cliënt wordt onder de loep genomen.

Stap 3   Inventarisatie van de psychologische stressoren (d.m.v. een anamnese, vragenlijsten en/of tests)

Het gaat hierbij om de aanwezigheid van traumatische ervaringen, depressie en angsten, belemmerende overtuigingen en copingstrategieen, uitputting, niet goed grenzen stellen, perfectionistische karaktertrek, etc.

Stap 4   Beschrijvende diagnostiek (op basis van een analyse van stappen 1, 2 en 3)

Stap 5   Voorstel behandelplan

Stap 6   Starten behandeling

De (behandel)overeenkomst

In de (behandel)overeenkomst leggen we onze afspraken vast en kunnen en we daarna snel van start, om te zorgen dat je klachten verminderen. Ik werk met behandelvormen waarvan onderzoek heeft uitgewezen dat ze effectief zijn. Wanneer er sprake is van hele specifieke en/of ernstige psychische problemen, kan er, in overleg met je huisarts verwezen worden naar de Gespecialiseerde GGZ.

De sessies

Een sessie duurt ca. één uur, waarvan 15 min. indirecte tijd (voorbereiding en verslaglegging) en 45 min. directe tijd (gesprek). De sessies zijn online, d.m.v. beeldbellen. Per e-mail kunnen oefeningen, opdrachten e.d. worden uitgewisseld. Na een aantal sessie evalueren wij de behandeling en stellen wij die zo nodig bij.

bieszczady, tarnica, beech berdo

De afsluiting

De behandeling/begeleiding wordt afgesloten als je je weer beter voelt/ je doelen bereikt zijn en/of je weer verder kunt.
Als het nodig is plannen we één of meerdere follow-up gesprekken in, zodat de kans op terugval verkleind wordt.

Om te kijken hoe mijn cliënten het beste kunnen worden geholpen, is het belangrijk meer inzicht te krijgen in de geleverde zorg. Hierdoor kan het voorkomen, dat je wordt gevraagd mee te doen aan een enquête om de effecten van de behandeling(en) te meten. Ik vraag je vriendelijk om hieraan mee te werken, zodat anderen ook kunnen profiteren van betere behandelingen.